Καταγγελίες για αποπλάνηση μαθητριών από καθηγητή του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

Τέσσερα άτομα έχουν καταγγείλει τον καθηγητή, μία εκ των οποίων είναι ακόμη ανήλικη, με τις υποθέσεις να έχουν βάθος 12ετίας

Υπόψιν της Δικαιοσύνης έχει τεθεί η περίπτωση καθηγητή πιάνου στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης για υποθέσει αποπλάνησης μαθητριών του, μία εκ των οποίων είναι ακόμη ανήλικη.

Σύμφωνα με το Mega, είναι τέσσερα τα άτομα που έχουν καταγγείλει τον καθηγητή, με τις υποθέσεις να έχουν βάθος 12ετίας.

Μία από τις καταγγέλλουσες μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό αναφέροντας πως όλα ξεκίνησαν όταν η ίδια ήταν 15 ετών.

«Ήμουν 15 όταν συνέβη το περιστατικό κατά τη διάρκεια της φοίτησης μου στο κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης» σημείωσε και συνέχισε: «Με φλέρταρε έντονα, με πολιορκούσε. Κατάφερε να συνάψει σχέση μαζί μου. Όλο αυτό διήρκησε ένα χρόνο».

Η ίδια επεσήμανε πως η σχέση τους έληξε καθώς ο καθηγητής επέμενε να ολοκληρώσουν τις σχέσεις τους. «Έληξε η σχέση γιατί μου ζητούσε επίμονα να ολοκληρώσουμε τις σχέσεις μας. Εγώ δεν ενέδωσα ποτέ, ούτε υπέκυψα σε ερωτικές απαιτήσεις. Έκανα πέντε χρόνια ψυχοθεραπείας και με αφορμή το κίνημα Me Too βρήκα το θάρρος για να μιλήσω και να προστατέψω και τις άλλες κοπέλες» ανέφερε.

Όταν ζήτησε από τον καθηγητή να χωρίσουν, εκείνος την έβρισε και της δημιούργησε πολύ μεγάλη ένταση, είπε, ακόμη. Στη συνέχεια η κοπέλα αναγκάστηκε να σταματήσει τα μαθήματα στο ωδείο.

«Μολονότι τέθηκε υπόψη της διοίκησης του Ωδείου η υπόθεση από τον Μάρτιο, υπάρχει μια διαδικασία έρευνας – διερεύνησης πολύ adhoc. Όχι, ΕΔΕ ή πειθαρχική διαδικασία. Επιδιώκουν να λήξει η σύμβασή του και να γίνει η επαναπρόσληψή του» σημείωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ο δικηγόρος του ενός των θυμάτων, Κωνσταντίνος Μορτόπουλος.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με το Mega, ο καθηγητής διδάσκει ακόμη και σήμερα στο ωδείο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί